Kansanedustaja Sari Sarkomaan iltapuvulla kerätään varoja Itämeren suojeluun

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaan Linnan juhlien vuoden 2018 iltapuvun on suunnitellut ja valmistanut palkittu juhlapukusuunnittelija Aurora Raiskinen. Kyseessä on hänen kolmas Sari Sarkomaalle suunniteltu juhla-asu Itsenäisyyspäivän Linnan juhliin.

Vuoden 2018 Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Sari Sarkomaan puvun väri on vihreä. “Puku on laskeutuvaa sifonkia, ja siinä on kullan sävyiset käsin ommellut guipurepitsisomisteet ja satoja swarovski-kristalleja. Puvun linja on kapea, vartalonmukainen ja helman volyymi näyttävän runsas. Helman liike muistuttaa aallokosta ja laineiden liikkeestä. Puku on tyyliltään ja ajatukseltaan romanttisen moderni merenneito. Se, jota kaikki rakastavat, mutta joka myös kipeästi tarvitsee apua kuten Itämeremme. Kaulaa kiertää näyttävä pantamainen kaulus antaen tilaa avoimelle dekolteelle syvän V-aukon muodossa.” Kertoo puvun suunnittelija Aurora Raiskinen.

Kansanedustaja Sari Sarkomaan Linnan juhlien vuoden 2018 iltapuvulla kerätään varoja Itämeren suojeluun John Nurmisen säätiölle puvun siirtyessä Hush Hush:in vuokrauspalveluun.

 

Intohimoinen Itämeren suojelija Sari Sarkomaa kertoo: ”Tänä vuonna Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teema on ympäristö ja juhlat on mukana ilmasto- ja ympäristön suojelutalkoissa. Haluan olla mukana omalta osaltani näissä talkoissa monella eri tavalla. Pukuni tekee suomalainen yrittäjä. Se parasta työllisyyden edistämistä. Tämän jälkeen puku menee vuokrattavaksi Hush Hush -lainauspalveluun ja vuokratulot menevät Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiölle. Tuntuu hyvältä vauhdittaa suojelutoimia ja Itämeren pelastamista myös tällä tavalla.

Hush Hush on Designer-tuotteiden lainauspalvelu, joka perustuu jakamistalouteen. Muodin ystävät voivat vaivattomasti ja organisoidusti vuokrata sieltä laadukkaita asuja ja laukkuja käyttäjältä käyttäjälle kohtuullista korvausta vastaan. Vuokrattavien tuotteiden valikoima perustuu kotimaisiin ja ulkomaisiin maailmanluokan brändeihin. Yritys toimii välikätenä tuotteen omistajan ja lainaajan välillä. Omistaja voi olla yksityishenkilö tai designer.

Yrityksen toimitusjohtaja Raili Auraskari kertoo, “Mietittiin kuinka saataisiiin vähälle käytölle jääneet tuotteet ihmisten vaatekaapeista kiertoon ja ihmisille tarjottaisiin mahdollisuus pukeutua laadukkaisiin, upeisiin designer-tuotteisiin. Se, että ⅔ vaatekauppojen inventaariosta päätyy kaatopaikalle hyvin lyhyen ajan sisään ei voi jatkua. Resurssit loppuu ja pelkästään uusien materiaalien keksiminen ei ole ainoa ratkaisu. Käytetään hyödyllisesti se mitä meillä jo on. Tällaisia lainauspalveluja löytyy jo ulkomailta, mutta todellinen muutos tapahtuu aina yksilötasolla ja tämä on meidän vastaisku kertakäyttömuotia vastaan.”

Tiedustelut:

Press & PR d’Oro, Sirkka Sissi Kärkkäinen, puh. 040 841 8677, [email protected]
Sari Sarkomaa, kansanedustaja, Kokoomus, [email protected]
Aurora Raiskinen, puh. 044 3434644, [email protected]
HUSH HUSH, designer rental studio, puh. 045 870 7622, [email protected], http://www.hushhush.fi/