”Ei ihmiset ole ajatustenlukijoita. Sinun pitää sanoa suoraan mitä haluat!” Morsiamen sisar totesi hääjärjestelyjen tiimellyksessä. ”Mutta kun Aurora osaa!” Morsian pisti vastaan. Harvoin suupieleni ovat nousseet niin korkealle hääpukusovituksessa kerrotusta sananvaihdosta. En ole ajatustenlukija, mutta osun usein niin usein oikeaan, että se hämää todella monia. Se on ammattitaitoa – kuuntelemista, läsnäoloa ja huomioimista.

Näistä häistä on jo tovi aikaa, mutta kuvat ovat niin ihanan onnentäyteisiä, että ne on syytä jakaa muidenkin ihasteltavaksi. Ihana Jenni oli aikoinaan minulla työharjoittelussa ja tutustuimme työn myötä. Siksi olikin niin mahdottoman ilahduttavaa kuulla hänen menevän naimisiin. Jenni muuten suunnittelee ja valmistaa aivan huikeita asusteita. (Jenni Saksa Design)

Puku sai olla kevyt, ilmava ja liikkuva, mutta samaan aikaan sekä tukevan ryhdikäs ja naisellisen romanttinen, hieman korsettimainen tunnultaan. Löysimme miehustaan herkän, kauniin pitsin, sekä helmaan laskeutuvan satiinin ylle valuvan huntutyllin. Laahusta morsian ei halunnut, joten se jätettiin heti suunnitelmista pois. Helmaa tyllin alla koristaa näyttävä herkän pitsin reunus.

Vaikka vyötärölle kietoutuukin blingien ja helmien muodostamat kukkakuviot, en halunnut muiden linjojen olevan niin suoria, vaan lantio tiputettiin epäsymmetrisesti vinoon linjaan. Se antaa vartalolle lisää pituutta ja visuaalisesti keventää, rikkoo linjaa. Lantion alemmas putovalla puolella runsas helmin kirjottu pitsi korostaa epäsymmetrisyyttä ja tuo lisää näyttävyyttä.

Kaulalle päätyi filigraanikorujen taitaja Kultaseppä Sanni Lehtisen uniikki, omenankukkariipus, joka suunniteltiin sopimaan hääpuvun tyyliin, ja kauniiden hääkuvien takaa löytyy kuvaaja Hannu Korpela